søndag 18. oktober 2009

Hvem er muldvarpen?

Nå i disse regjeringskabaltider lurer jeg på: Hvem er det som til stadighet kommer med innsideinformasjon til mediene? VG nett sier:

I går fikk TV2 bekreftet av godt informerte kilder at SV gir fra seg finansdepartementet. I stedet skal Kristin Halvorsen ha bestemt seg for å bli kunnskapsminister.

SVs Inga Marte Thorkildsen er spurt om å bli statsråd i den nye regjeringen, ifølge NRK. Sentrale kilder bekrefter overfor TV-kanalen at hun er ønsket.

I tillegg har det dukket mye annen informasjon de siste dagene. Finansminister blir visst enten Sigbjørn Johnsen eller Karl-Eirik Schjøtt Pedersen. Sistnevnte kan også bli samordningsminister. Audun Lysbakken skal visst bli likestillingsminister, og Sylvia Brustad skal ut av regjeringen.

Det er altså informerte og sentrale kilder som lekker til mediene? Er dette greit for statsministeren? Er det sånn det skal være? Er det et spill? Selv vil jo ikke noen av statsrådene si noe som helst når de får en mikrofon stukket opp i ansiktet. Hvis det er slike utro tjenere på statsministerens kontor, så burde han vel nesten ta en liten opprydding?

Eller er det bare mediene som finner på alt sammen? Er alt oppdiktet? Kan enhver som følger litt med skjønne hvem som kommer til å havne i de forskjellige statsrådspostene?

Jeg vet ikke, men jeg synes opplegget er litt spesielt.

3 kommentarer:

bulleland sa...

Nå er det jo ikke ukjent praksis at mange politikere/ regjeringer selv lekker info med vilje uten at det trenger å være et svik av den grunn.
Kanskje ikke regjeringen kan gå ut og si at "hei og hallo, den nye kunnskapsministeren er *trommevirvel* Espen Eckbo!" uten å sjekke mottagelsen for dette hos det norske folk. Så derfor lekker de litt her og der, sånn at de skal få i gang X antall diskusjonsgrupper og tv-program om dette frem til Ola Nordmann syns det til slutt høres ut som en kjekk ide å ha Eckbo ved roret.
Men stikker du en mic i trynet på Jens og spør han direkte, så kan han jo ikke svare. På noe som helst egentlig.
;)
Hilsen Politisk Spill...

Torstein sa...

Er det sånn det foregår altså? Takk for opplysende kommentar.
Espen Eckbo som kunnskapsminister..? Tja..jo...når man tenker etter, så kan sikkert han klare seg greit.

Emma sa...

man lekker jo ofte ting i politikken fordi man vil at folk skal være informert, men samtidig forbeholde seg retten til å ombestemme seg, uten at mediene lager et stort oppslag: "OMBESTEMMER SEG" "TREKKER DET TILBAKE" osv. Det viser jo en flakkende natur, som ikke er så positivt, selvom Jens selv har skrevet bok om "kompromissets makt" 8-)