mandag 9. april 2007

Brevet från Vernepliktsverket

Jeg har fått brev fra Vernepliktsverket. Det kan jo være hyggelig å få brev, men det er ikke alle avsendere man ønsker å få brev fra, for å si det sånn. Det virret en del tanker rundt i hodet mitt da jeg så hva jeg hadde fått i posten. Jeg var på sesjon noen år tilbake, og det viste seg visstnok at jeg var tjenestedyktig. Videre ble jeg innkalt til militæret(noe på kysten..) en gang i 2003. Jeg sa at det passet litt dårlig i forhold til utdannelsen jeg holdt på med. Det var i orden, og jeg skulle ta kontakt igjen etter neste skoleår. Jeg har vært litt sløv og aldri tatt kontakt med vernepliktsverket, og jeg håpet i det lengste at jeg slapp å høre mer fra den kanten.

Men nå skjedde det altså. Vernepliktsverket hadde latt høre fra seg. Jeg kunne godt tatt en tur i militæret, for noen år siden(selv om det hadde vært deilig å slippe), men nå hadde det passet veldig dårlig. Det kunne jo nesten ødelegge musikkarrieren min - i hvertfall sette meg et stykke tilbake. Det kan være at det kunne ha funket hvis jeg hadde hatt militærtjenesten i Oslo-området, men det ville jo tatt mye tid.


Jeg slapp imidlertid å uroe meg så lenge. Overskriften lød: Fritak for militær førstegangstjeneste i fredstid

Siden det ikke ser ut til å bli noen krig her i landet med det første, ser det ut til at jeg slapp unna militæret der, get. Det er slett ikke dumt. Jeg måtte allikevel stusse over en liten setning i brevet. Den sier: "..ikke har nådd opp i konkuransen.."(bildet) I tillegg til at jeg er ganske overbevist om at konkurranse skrives med to r'er, syns jeg det er relativt lystig å se at konkurranseaspektet har fått plass i dette. Jeg liker godt spill og konkurranser, men selv har jeg ikke følt at jeg har vært del av noen konkurranse akkurat når det gjelder militæret.
Noen ganger kan det visst være greit å tape...

8 kommentarer:

bulleland sa...

Av og til kan det være kjekt å tape ja.
Har min teori om det der med konkurranse er bare oppspinn og at det slett og rett er et småsleipt triks til å gi alle oppegående mennesker med konkurranseånd et ønske om å delta og vinne det som måtte være.
KOMMER IKKE TIL Å FUNKE!!
I hvert fall ikke når Torstein er lurere enn den indoktrinerte tufsen som hadde ansvar for stavesjekken....

Anonym sa...

De må e sei. Skal si.. Litt artig at de sender de brev om at du slipper. Også litt barnslig å påpeke at du ikkje nådde opp i konkurransen, trur heller tilfelle var at de va bitre over å ikkje kunne stå tappert side ved side med deg i neste krig mot sverige.

Kjetil sa...

Mener å ha en lignende avtale med det samme verket, verneplikts altså. Har lengtet i år på det brevet du nå har mottatt! Grattis!!

Torstein sa...

Takk for det, Kjetil! Brevet kommer nok, skal du se...
Forøvrig gode teorier fra Bente og Erlend her.

Anonym sa...

Hei du mann?
Jeg kikket rundt på bloggen til Bente... Og kom inn på et innlegg der jeg har skrevet en kommentar om at jeg liker å høre om en kar som heter Jona og som på et tidpunkt befant seg i en uspesifisert løvehule.
Jeg merket meg at du har kommentert min kommentar. Jeg falt nesten for fristelsen å kommentere der igjen, men da ville ikke du se det, derfor gjør jeg det her. Greit nok?

Det har seg slik: jeg sa ingenting om at jeg befant meg i Bibelens hendelser, selv om Jona er et forholdsvis bibelsk navn. Jeg snakket selvsagt om han derre Jona som vår leietaker Marta fortalte om da jeg var i min grønne ungdom. Det er slett og rett en tilfeldighet at han også befant seg i en løvehule akkurat som vår kanskje felles venn DANIEL(!).

Beklager forstyrrelsen, nå kan du fortsette med det jeg eventuelt avbrøt.
Ha ein frøktli fin da. DU e sikkert flott=)

Knut Olav sa...

hehe, morsomt å tape den konkurransen ja. Som det står i skriften: Den siste skal bli den første.

hygglig å møte deg i forgårds ja! hilser fra gjengen og Carl i Hagen her på Costa del Sol :)

Carina sa...

Du er flink til å skrive, Torstein!
Og gratulerer med fritaket:)

Anonym sa...

Artig å kople seg opp og lese bloggen din Torstein. Jeg er overbevist, dette er en godblogg... Du skriver godt og morsomt!

Jeg har også fåt fritak fra tjeneste, og det er rett og slett en liten livets dessert...

Veldig artig at de faktisk får det til å virke som om du gikk glipp av noe fantastisk! Riktig logikk på feil plass fra vernepliktsverket :)