onsdag 25. april 2007

Påleggsfestival

Jeg hadde gleden av å tilbringe helgen som var i Froland på barnegospelfestival. 450 unger og god stemning. Tror faktisk det var mitt første besøk i Froland, så det var vel kanskje på tide.Og med Kristoffer Yddal Bjerke, Hugo Risdal og Øyvind Bøylestad som medmusikanter, måtte jo dette bli trivelig. Både Hugo og Øyvind var jo på hjemlige trakter, mens vi østfoldingær fikk bo hos Øyvind. Her hadde vi det storartet.


Ved kveldsmaten fredag kveld spurte Kristoffer om jeg var klar for en utfordring. Det viste seg at han ville utfordre meg på mat-fronten, og jeg var klar med det samme. Nå skulle jeg bli diktert på hva jeg skulle ha på skiva mi. Jeg følte en slags merkelig spenning i kroppen med det samme. Her kunne alt skje. Heldigvis liker jeg det meste innen pålegg, selv om langt fra alle kombinasjoner er utprøvd.

Grunnlaget ble lagt med makrell i tomat i bunnen. En god skive med brunost fulgte så. Allerede begynte det å bli interessant. Så var det tid for noe jeg egentlig ikke regner som pålegg, nemlig litt syrlig potetsalat. For å gå helt i en annen retning, ble jordbærsyltetøy smurt utover potetsalaten. Da var det tid for hardkokt egg. Noen striper med majones toppet det hele. Og selvfølgelig måtte det pyntes med en skive agurk.

Da var det tid for å smake på vidunderet. Det merkelige var at det ikke smakte så ille. På forhånd var jeg redd jeg ikke ville klare å spise opp, men det var slett ikke noe problem. Det var riktig nok noen konsistenser og smaker som jobbet litt mot hverandre, som for eksempel makrell i tomat og syltetøy, og potetsalat og brunost, men det gikk helt fint å spise.

Også fikk jeg jo prøvd noe jeg aldri har prøvd før og som jeg antakelig aldri ville forsøkt meg på hjemme alene.

8 kommentarer:

Lars-Erik Dahle sa...

Jeg har et grusomt minne fra en sommerleir på Sauevika hvor jeg bestemte meg for å spise en brødskive med alle påleggslag fra kveldsmatbordet til kvelds. Resultatet ble en skive med tre slags syltetøy, flykræsj, leverpostei, gul- og brunost, diverse søte smørepålegg, skinker og salami, sylteagurk, majones og ketchup.

Mektige saker.

Det ble med den skiva til kveldsmat, og den påfølgende kvalme ettersmaken (salami og jordbær går ikke godt sammen) har jeg sporadiske mareritt om fremdeles...

Torstein sa...

Det er vel blant annet sånne ting man skal gjøre på leir? Har mange gode minner fra Sauevika, get. Gikk imidlertid aldri så langt som dette ved matfatet, da.

Anonym sa...

Herlig med barnegospelfestival

bulleland sa...

Feel-good over hele fjøla her jo!
Du skal få 10 poeng for mot, Torstein. 10 1/3 kanskje.
Og sannelig min hatt syns jeg at at Kristoffer skal få 10 poeng for oppfinnsomhet.
Ja, det syns jeg.

bulleland sa...

Driver JEG og kritiserer DIN blogging kanskje?
Hmpfr!

Torstein sa...

Sorry! Nei, DU kritiserer ikke MIN blogging, Bente. Langt derifra!

Og når det gjelder Kristoffers 10 oppfinnsomhetspoeng, kan jeg godt si meg enig i de. Tror vi fikk brukt stort sett alt som var på bordet, og det gjaldt jo å finne den mest gunstige rekkefølgen for å få alt til å henge sammen, og være mulig å få inn i munnen.
Takker så mye for mine poeng óg..

bulleland sa...

Smått med blogging nå for tia, Torstein?
Ville tro at en kar som deg har litt av hvert å fortelle etter noen nasjonale dager i mai?

Torstein sa...

Takk for tips...
Har blitt dårlig nå, get. Lissom ikke fått første priritet i det siste. Kanskje imorra..?