onsdag 30. april 2008

Flagg i vei!

Det nærmer seg 17. mai dere! Er det ikke hyggelig? Snart er alle gatene vasket og gjort klare til den store festen.

Spørsmålet vi alle stiller oss er jo selvsagt: Hvilket flagg skal vi velge i år?
Eller er det kanskje en ukjent problemstilling? For meg var den ihvertfall relativt ukjent før dette merkelige temaet dukket opp i media for alvor for noen dager siden. 17. mai-komitéen i Oslo, som jeg har fått inntrykk av stort sett bare består av innvandrere, slår altså fast at det norske flagget skal vaie i vinden denne dagen - og bare det (foruten det samiske flagget og FN-flagget da, visst nok). 

Så går ordfører Stang ut (den ække dum...Stang ut..) og sier at alle flagg er tillatt. Da renner det over for et av medlemmene i komitéen, Keshvari, som bestemmer seg for å trekke seg. Her er det altså en innvandrer som trekker seg fra 17. mai-komitéen(!) fordi det skal være lov å flagge med andre flagg enn det norske! Dette er integrering på sitt beste. Den store overraskelsen er nok allikevel at mannen er medlem av FrP!! Dette er kanskje å trekke integreringen litt langt?

Nå anmodes det om å benytte det norske flagget på nasjonaldagen, men det er ikke lenger et forbud mot andre flagg heller. Jeg syns uansett det er merkelig at noen har glede av å flagge for et annet land enn Norge på den norskeste dagen av dem alle. Har ikke alle land en nasjonaldag en gang i året, selv om den sikkert ikke er like storslagen som den norske?

Jaja...jeg tenkte nå uansett å flagge med FN-flagget i år...


Per André liker hvertfall å flagge med det flotte norske flagget!












3 kommentarer:

MortenDa sa...

I en så morsom blogg er det unfair å komme med dype politiske betraktninger, det trenger jeg heller ikke siden jeg er helt enig med deg :-)

perandre sa...

Haha! Takk for illustrasjonsbildet, det fortjente også en plass i debatten!

Torstein sa...

Ja, syns du ikke det? Fjorårets 17.mai der altså.

Jeg holder meg stort sett unna de dype politiske betraktningene. Dette innlegget blir nok det dypeste jeg kommer i denne bloggen..