mandag 22. desember 2008

Liker T-banen meg?

Jeg liker T-banen. Den er så nede på jorda lissom. Ja, faktisk under jorda innimellom. Det har kanskje blitt litt jåleri med de nyeste vognene, men det syns jeg er helt greit.

Jeg har kort vei til T-banen. Det er kanskje noe av det kjekkeste. Også kommer man seg til de sentrale stedene i byen: Majorstua, Nationaltheatret (pass på avstanden mellom tog og plattform), Stortinget, Jernbanetorget (med overgang til Oslo S og Bussterminalen), og for ikke å snakke om Grønland.

Jeg morer meg litt over butikkene ved T-banen. Da tenker jeg på min stasjon, som altså er Grønland. Og det er spesielt butikken med de blinkende skiltene i vinduet som vekker min oppmerksomhet. Det er så unorsk, som Grønland forøvrig. Og det gleder meg at jeg på vei til stasjonen faktisk kan gå forbi et stort juletre ute på Grønland Torg med ikke bare julelys, men faktisk også julepynt!!

Jeg har oppdaget en julehilsen på T-banen. Der det vanligvis står reklame for ditt og datt (veldig ofte for mobiltelefoner, føler jeg) sto det nå følgende:

Vi ønsker alle våre kunder en riktig god jul og ett godt nytt år!

Jeg tar til meg hilsenen fra T-banen. Allikvel undrer jeg meg litt på om det er med overlegg at den bare ønsker meg ett godt nytt år.

2 kommentarer:

Arnhild sa...

Det er nok med overlegg tror jeg. Den konspiratoriske t-banebransjen vil ikke at vi skal ha det for godt vet du. De bare later som de vil at vi skal nå jobben og skolen og diverse. Egentlig vil de sette oss fast så lenge som mulig når de bare har en unnskyldning. Litt snø eller noe. Men de later som om er rause. Et år skal vi få. Et eneste år. Takk for det mr.t-baneindustri. Enda godt du har avslørt dette Torstein. Vi lar oss ikke lure så lett nei..

Torstein sa...

Nei, du kan få sagt det, Arnhild! Merker på deg at det er mye aggresjon underliggende her, som har ligget der i flere år...