onsdag 3. desember 2008

Være(t) eller ikke være(t)

Enhver værmelding starter gjerne med en oppsummering av hvordan været har vært det siste døgnet. Hvorfor det? Setter man på værmeldinga for å se eller høre hvordan været har vært i dag? "Jasså, har det vært fint vær i dag, sier du? Også jeg som ikke har vært utafor døra! Da var det jammen godt jeg fikk se sola på skjermen hvertfall."
Nei, jeg kjenner rett og slett ikke noe behov for å se hvordan været har vært. Hvor mye nedbør som har kommet, som man kan være heldig å få med seg på radioværvarselet, kan muligens være litt interessant. Men det stopper der.

Jeg vil se hvordan været blir, jeg. Eller hvordan man tror været blir. For man kan tydeligvis aldri være helt sikker. Jeg vil imidlertid hevde at jeg har blitt flinkere til å få med meg det som faktisk skjer på værmeldinga. Før hente det rett som det var at jeg så på værmeldinga uten å huske noe som helst i etterkant. Hva som er grunnen til dette er jeg usikker på. Kanskje det har blitt viktigere for meg med årene hvordan været faktisk blir i morgen? Eller kanskje det var litt som å se på klokka uten å huske hva den faktisk var et lite øyeblikk senere?

For noen er det kanskje nok å se litt på værdamene på Tv2, å filosofere over om Kristen Gislefoss har lagt seg ut noe mer eller å se Arild Mentzoni på skjermen og drømme seg tilbake til barne-tv og faren til Albert Åberg?

Dette bildet vitner om at det har vært en fin dag på Mandalskysten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Synes det skjer oftere og oftere jeg, at jeg ser, eller for den saks skyld hører, på værmeldinga uten å få med meg noen ting, ihvertfall ikke hvordan været skal bli her jeg er. Men det er vel derfor vi har fått yr.no er det ikke? Dessuten ser jeg på værmeldinga bakpå Stavanger Aftenblad, den stemmer nemlig aldri, så da veit jeg jo hvordan været ikke blir!

Torstein sa...

Hehe...Den var ikke dum. Jeg burde kanskje få meg den avisa der, for å få meg en viss oversikt.