torsdag 23. april 2009

Jeg forstår ikke alt

Selv i dag, et godt stykke inn i 2009, fascineres jeg fremdeles over slike hverdagslige ting som tv, telefon og internett. Jeg forstår bare ikke hvordan det fungerer. Tidligere i dag skrev jeg brev til min søster i India, et elektronisk brev - såkalt mail. Rett etter at yahoo hevdet posten var sendt, benyttet jeg meg av chatte-funksjonen i Skype og fortalte min søster på den måten at mailen var sendt. Bare sekunder etter svarer hun at den allerede har ankommet! Her bruker vi en haug av timer med fly for å komme til India, også forflytter mailen seg raskere enn jeg klarer å komme meg fra den ene enden av leiligheten til den andre - og jeg har ikke en spesielt stor leilighet.

I vårt samfunn er det en del ting som fraktes gjennom ledninger og rør, men det er også ganske mye som går gjennom luften. Det er rart å tenke på at det stadig flyr signaler og bølger gjennom luften rett foran meg, eller rett bak meg, eller kanskje til og med gjennom meg. Og det blir vel heller ikke mindre av dette med årene.

Det kan være at dette ikke er så bra for oss, men det er ikke først og fremst sånt jeg tenker på. Jeg syns bare det er rart, jeg. Og litt fascinerende.

2 kommentarer:

Henrik Akselsen sa...

Fordelen med å studere informatikk er at man etterhvert får god kunnskap om hvordan nettverk og datasystemer fungerer. Ganske tilfredstillende egentlig.

Torstein sa...

Ja, jeg skjønner jo det nå. Godt tenkt, Akselsen!