lørdag 25. oktober 2008

Oslo - byen med det store utvalget

Det er ytterst sjelden jeg oppsøker sportsforretninger. Jeg har rett og slett ikke det store behovet. Nå har det seg imidlertid slik at jeg har et kne som ved ujevne mellomrom beveger seg i en retning det slett ikke er skapt for å bevege seg. Dette skjer først og fremst når jeg spiller fotball. Jeg kunne selvsagt latt være å leke meg med den ballen, men det er bare det at jeg syns det er veldig moro.

Så derfor tenkte jeg at tiden var inne for å handle inn en form for knestøtte. Men hvor i all verden finner man det? Jo, det må vel være i sportsforretninger. Det neste spørsmålet blir jo da: Hvor er nærmeste sportsbutikk? Etter å ha tenkt meg om et øyeblikk syns jeg å huske at jeg har gått forbi en slik en like ved Sentrum Scene. Så da var målet klart, og jeg la i vei.

Og ganske riktig. Sportshuset ligger på hjørnet før Sentrum Scene. Der var de riktig så imøtekommende, men størrelsen de hadde var kun XS, og det blir litt snaut. Ekspeditøren spurte om han skulle ringe butikken i Grensen, for å høre om de hadde den der. Og det var jo topp. Så altså finnes det også en liknende butikk i Grensen? Ikke verst. De hadde en mer passende størrelse, men det var med åpning midt på kneet, og det trodde han kanskje ble mer varme enn støtte. Men hvis du tar turen ned i Storgata finner du både G-Sport og Sport 1. Jasså? Gjør jeg det? Det var veldig med sportsforretninger, da!

Da var det bare å legge i vei. Først var det inn på G-Sport. Der fant jeg heller ikke min størrelse, og det var heller ingen som ville hjelpe til. Sport 1 hadde også dårlig med størrelser. Jaja, da får jeg vel prøve igjen en annen dag, tenkte jeg på vei ut av butikken. Men sportsbutikkbransjen ville det annerledes. Skrått over veien lyser det imot meg: Intersport.

Tenk at det finnes så mange sportsforretninger på et såpass lite område. Og tenk at jeg ikke har lagt merke til en eneste en av dem før! (så godt som hvertfall) Når det viste seg at heller ikke Intersport hadde min størrelse, begynner jeg jo å skjønne hvorfor det må så mange butikker til...

For å prøve et siste sted før veien gikk hjemover, tok jeg turen bort på XXL - noen meter bort i gata. Har ikke akkurat løpt ned dørene der heller, og derfor visste jeg ikke helt hva man kunne finne der. Det viste seg imidlertid at dette var butikken med det største utvalget - hvertfall når det gjelder knestøtte. Der hadde de både small og medium. Jeg tok med meg begge på prøverommet og fant ut at medium var mest passende.

Da var det bare å traske hjemover, glad og lykkelig over fangsten og godt fornøyd og litt overumplet over antallet sportsforretninger denne byen har å by på.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

haha, du å du, alt du oppdaga asso;)
tru kanskje at sportsforretninga hadde vør d ej hadde hatt mest kontroll på:p
men bra jobba, Torstein! No blir d vell beinball for fulle hus;)

bulleland sa...

Ja, det var da ikke måte på til ekskursjon man måtte ta for seg, bare for å kjøpe et stykke benbekledning?
Men det må sies at om bildet skal være noen indikator, så må jeg si at akkurat denne type bekledning syntes å passe dine solbrune ben riktig så godt.
Medium var altså et godt valg da.

Torstein sa...

Jeg må ærlig innrømme det, Ingrid, at det har ikke blitt all verdens med beinball etter innkjøpet. Faktisk bare én gang hittil. Det var visst tendenser til utglidning da også, men jeg skal prøve igjen!

Du kjenner et medium kne når du ser det skjønner jeg, Bente..? Bildet er en slags indikator, ja. Disse beina ligner nok ikke veldig på mine, men det er nå i hvertfall 2 ben, der høyre kne trenger støtte.