torsdag 1. september 2011

Jeg liker jazz

Jeg har vært på jazzkonsert i kveld. Jeg liker jazz, men jazz kan være så mangt. Det kan nok være bra å bli utfordret nå og da, men jeg merker at ikke alt går rett hjem. Det er ingen ulempe om det er litt melodiøst, tenker jeg - eller om det svinger litt.

Kveldens jazz er typisk sånn jazz som det er lett å parodisere. En saksofonist som står og puster i hornet og lager merkelige gryntelyder, men ofte ikke får fram en eneste tone. En bassist og en trommis som bare nå og da treffer hverandre i svingen, og som angriper instrumentene på stadig nye og kreative måter. Litt moro var det jo når trommisen selv nærmest laget en parodi på trommesolo ved å gå noen skritt unna settet og så angripe cymbalene på de særeste måter - ovenfra og unnenfra.

Men for alle del; jeg liker jazz!

6 kommentarer:

kristine sa...

Jeg liker også jazz :) Men da bør saksofonisten produsere mer toner enn sikkel. Det høres ut som om du har vært på en sikkle-jazz-konsert. Og det er litt uhygienisk, synes jeg.

emma sa...

Jazzå! Men for all del enig! Får si som john børge askeland sa til meg i improvisasjon: "å improvisere er som å surfe. Du må ligge å vente på den riktige bølgen og så reise deg opp og stå til den kolapser. Reiser du deg på feil bølge, så får du sannsynligvis en real smell!

Mikael sa...

Jeg liker jazz jeg også. Og er helt enig i at det bør være nogenlunde melodisk, og at bassisten og trommisen treffer samme slag mer enn en gang hver halvtime.
Ps: har du fått med deg at yellowjackets kommer i november? DET er fine greier :)

Torstein sa...

Var veldig lite sikkel å se, Kristine, men jeg tror vi er enige..

John Børge har alltid hatt mye bra på hjertet, selv om noe kan bli litt flytende. ;)

Yellowjackets er notert i kalenderen, ja. Håper jeg får med meg det. Hørte jo trommisen deres med Lee Ritenour og Dave Grusin her om dagen. Slett ikke dumt.

Hermund sa...

Det kremtes stille..

Torstein sa...

Hehe...det var ikke meningen å angripe noen. Jeg prøver å ha et åpent sinn, men det er nok andre som er enda bedre på det enn meg. Også er det jo veldig greit at man liker forskjellige stiler.