torsdag 25. januar 2007

Ikke skap deg!

Grønland er et nydelig sted å bo, og en helt ny leilighet er heller ikke å forakte. Da er jo på en måte alt i skjønneste orden. Ting fungerer og det er stort sett varmt og godt innendørs.

For noen uker siden slo imidlertid idyllen sprekker. Plutselig hørtes et brak fra det ene kjøkkenskapet. Det var der servisene stod. Man åpner opp en skapdør, og det viser seg at festene til øverste hylle ikke har tålt presset! Dermed har glasshylla falt ned på hylla under, som igjen har falt ned på den nederste. Slikt skal vel ikke skje i en ny leilighet? Hvis noen ble usikre nå..svaret er nei! Så definitivt!

Overraskende nok ble det ikke knust så mye, men noe av mitt arvede servise gikk med. Noen vil kanskje tenke at dette må ha vært positivt, for da fikk vi rydda unna litt lissom og fikk bedre plass. Dette stemmer ikke helt, siden skapet ikke lenger var like medgjørlig, men vi hadde fortsatt nederste hylle tilgjengelig, da. Og ett skap til.

Hadde det bare sluttet her, tenkte vi. Men som dere da kanskje forstår, så skulle det skje mer. Her om dagen hørtes igjen et smell. Denne gangen var det det andre skapet. Det er skapet med glass og krus, og stor var derfor spenningen da jeg tok mot til meg og åpnet opp. Her var det den midtre hylla som hadde gitt etter. Heldige som vi var, ble bare to glass knust! Og enda bedre: Ingen av dem var mine!

Dette kunne ikke fortsette. Kjøkkenskap er da til for kjøkkenting? Og kjøkkenenet må da ikke være utstyrt med bare plastikk eller papp? Det er i såfall nytt for meg.

I dag har det vært en skapdame her. Og da er det ikke snakk om en person som har drøyd i det lengste med å fortelle omverdenen om at det er nettopp en dame hun er, men rett og slett en kvinne med sans for skap. Det viser seg at det var noe feil. Kanskje ikke det mest overraskende, men litt overraskende var selve feilen. Alle festene i skapene var plassert opp ned! Litt uprofesjonelt, eller?

15 kommentarer:

bulleland sa...

Skap meg hit og dit!
Hva om det hadde vært KJØLESKAPET det hadde vært snakk om!?
Og tenk om atte istedet for at alle hyllene bare datt sammen så bare....så bare...så bare RÅTNET all maten idet dere satt det inn!
DET hadde vært helt på skeive!
Men man må jo innrømme det at når man først har skap, så e de jo greit å kunne stu vekk noe overfødig rask der...
Men; hallo! Hva er egentlig galt med plastservise? NILLE har sikkert et variert utvalgt for den dekorativt interesserte student...(evt proff i Oslo)

Hilde sa...

For noe faenskap...(Unnskyld, jeg bare måtte...)

Arnhild sa...

Det e det versta eg har hørt. Jaffal på ei stund.

Tore Johannes sa...

Huttetu! Jeg så jo resultatet etter at den første hylla raset sammen, men DETTE?!! Nei, nei...

Hilde sa...

Beklager Arnhild. -jeg lot meg friste av ordspillet... (Vær overbærende med min dårlige humor.) :)

Hilde sa...

hvis det var det du sikta til da. Det med skapene er noe av det verste jeg også har hørt på en stund... :)

Anonym sa...

Var det du som monterte skapene, Torstein?

Knut Olav sa...

Det spørsmålet stiller jeg meg også, hvem monterte disse skapene?

Torstein sa...

Hvem som monterte skapene, ja? Det kan man lure på. Helge sier så tørt at det er ingen som tør å komme ut av skapet å vedkjenne seg dette. Skapene var hvertfall ferdigmontert da vi flyttet inn alle tre, so don't shoot the messenger!

Anonym sa...

Ikkje skap de!

Anonym sa...

Død og pine, de poenget va jo allerede tatt. I overskriften.. På tide å legge seg?

Torstein sa...

Hehe.. Du skal ha for forsøket, Erlend. Innlegget gjorde deg ikke til noe mindre verdifull skapning hvertfall..

Erlend Torp sa...

De va endelig godt å høre..

bulleland sa...

Må det nå gå til gjenskapelse av skap?

Torstein sa...

Den kom sent, men ganske godt...