torsdag 14. oktober 2010

Indisk reiseblogg nr. 4

I India gjøres det meste på en helt annen måte enn i Norge. Jeg har jo allerede nevnt dette med å bruke kroppen som bæreredskap, og dette bildet på siden her måtte jo også få plass. Hva skal man vel med flyttebil?


Det bor mange folk i India, så dermed er det bra å få flest mulig folk i arbeid. Det gjør at det ofte er flere som arbeider omtrent med det samme, og det gjør igjen at det for oss utenforstående kan se ut til at noen har en ganske bedagelig arbeidssituasjon. Sånn er det imidlertid ikke alltid. Her ser vi to som jobber med å spa en sandhaug over i lasteplanet. Han ene holder spaden, han andre har et tau festet til spaden. På denne måten kan de dele på byrden i det sanden skal heves. Dette er slett ingen dum idé og det krever også sitt i forhold til samhandling.

Jeg skal innrømme at jeg ikke har mye peiling på strøm, men jeg ser at dette ikke er helt likt som det jeg har hjemme.
Og det kan se ut som et aldri så lite virvar der strømkabler, telefonkabler og klessnorer henger om hverandre.

Av en eller annen grunn er det veldig lite søppelkasser å se rundt i byer og andre områder. Dermed blir det lett mye søppel rundt forbi. Og når de også sliter med å treffe de containerne som er satt opp, er det greit å ha noen kuer og griser som går løst rundt og forsyner seg.

Hva er nå dette, tenker du kanskje? Jo, dette er naturens gang. Når kuene går rundt og eter, må de også få slippe det ut. Og da kommer det kvinner og lager slike kaker av møkka. Dette kan selges og brukes som man vil - gjerne til brensel.
Tar vi en nærmere titt, oppdager vi et håndavtrykk; ikke etter kua, men etter kvinnen.

Ingen kommentarer: